Mesto kojim zna da protiče moja Leta

20 Maj, 2007

Oko oku uvek želi dobro

— Autor tonka @ 01:40
Koliko dugo se već borim sa ovim mojim levim okom!? Poklonih mu svoje levo krilo ne bi li videlo koliko ga zapravo volim. No, levo ovo moje oko zaljubljeno i srećno, zaluta u magli požude i ponekad postane mi slepo.
Divno li je ovo moje levo oko. Uvek mi nekako lepo. I dok svojim pogledom jezdi sve ove godine, iz dana u dan sve mi je ovo oko nekako lepše, mladje i naivnije. Poludelo od ljubavi? Hm! MožDA!
A sećam se kada sam još više zavolela ovo moje oko. Rodilo mi radost, ljubav, sreću. Obojilo me svojom suzom i podarilo mu isti moj osmeh. Pa čak i iste moje oči. Živimo i tamo, moje levo oko i ja. Znam to i osetim svaki put taj sjaj radosti, ljubavi, sreće; svaki put kada mi radost moga života uplovi u misli. Nedostajem ti radosti moja. Znam, i zato sam sjebana!!!
Tebi levo moje oko, poručujem sledeće:
1. Voli, ali s limitom koja prepoznaje ludost ljubavi;
2. Čuvaj naše oči kao što ja čuvam svoje levo oko;
3. Voli me i dalje jer oko oku uvek želi dobro i uvek te voli.

MožDA oko moje ove redove nikada neće pronaći. MožDA oko moje i ne zna koliko ga voli njegovo drugo oko. MožDA ovo moje levo oko i ne zna da je levo. MožDA.
Ali, sigurna sam da ne zna da je moje oko. E, zato ja imam dva oka. Jednim vidim tebe oko moje, a drugim sebe. I veruju da smo ista dva oka, ali grese. Ja sam ta koja sam uvek bila odlučno mnogouglasta! A ti, ono oko koje uvek prvo pusti suzu i zadrhti svaki put kad prepreka naidje. Dok ja, sedim i čekam da vidim ledja i poslednjem gostu kom upravo skidoh masku s lica, i zato mi i okrenu ledja. Samo ti to oko moje znaš i zato mi oprosti, oprosti mi oko moje. Mislila sam da vidimo isto, ali vidimo drugačije boje.

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me